четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Да си припомним 3D pictures (3D снимки)

Може би е нужно да си припомним какво означават 3D pictures (3D снимки). Колкото и интересно да звучи това на някой, мисля, че това е нужно. А това е така, понеже много хора ги бъркат с друг вид 3D pictures (3D снимки). От няколко години за тях се говори много, навлязоха в нашия живот. Вече има и 3D филми, а заедно с това и съответната технология за гледане на 3D филми и 3D снимки.
 
Обаче тук ще направя едно уточнение - не става въпрос за това. 3D pictures (3D снимки) са нещо друго. Това са снимки, направени по начин, който ги прави обемни когато се гледат. Особеното е, че такава снимка не може да бъде видяна като се гледа както обикновено, а е нужно специална техника на гледане. За да бъде "видяна" тя трябва да се гледа с леко разфокусиран поглед. Все едно гледаме през снимката, в далечината. Именно тогава изображението постепенно "изплува" пред нас. 












Успяхте ли да видите какво има на снимките или това за вас е непостижимо? 

2 коментара:

k0ves каза...

патици, поничка /геврече/, елхичка /вдлъбната/

stellar каза...

Дали изображението е вдлъбнато или изпъкнало зависи от това дали наблюдаваш картинката с фокус зад или съответно пред нея. Всеки може да ги види и по двата начина.
Първото изображение е на три преплетени един в друг кръга. За другите две съм съгласна с k0ves.

Публикуване на коментар

Плачещи рози

Червени рози